Nieuws

Sony ruilt eigen muziekdienst in voor Spotify

Sony trekt de stekker uit zijn Music Unlimited-dienst. De streamingdienst wordt vervangen door Spotify en dat in 41 landen, waaronder België en Nederland.

Wie muziek wil streamen via de Playstation zal daar binnenkort het nieuwe Playstation Music voor moeten gebruiken, een samenwerking tussen Sony en Spotify. Sony’s eigen Music Unlimited houdt er op 29 maart mee op. Ook op de Xperia-smartphones en -tablets van Sony gaat de dienst op zwart.

Music Unlimited, dat aanvankelijk Qriocity heette, werd in 2010 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en kwam uiteindelijk in 19 landen beschikbaar. Sony breidde de dienst gestaag uit, maar lijkt nu de handdoek in de ring te gooien en van muziekstreaming iemand anders probleem te maken.

[related_article id=”160734″]

Muziekstreamingdiensten die door hardwarefabrikanten werden opgezet halen het qua populariteit niet bij onafhankelijke diensten als Spotify of Rdio. Ook bijvoorbeeld Ovi van Nokia overleefde de concurrentiestrijd niet. Dat Sony, dat over een eigen platenmaatschappij beschikt, het niet haalt, duidt er op hoe moeilijk de muziekbusiness dezer dagen wel niet is.

Met het nieuwe Playstation Music kunnen gebruikers hun Spotify-nummers en –afspeelllijsten beheren via hun spelconsole. Door je Spotify- en PSN-accounts te linken, kan je voor Spotify betalen via je PSN-wallet. Playstation Music werkt op de PS3 en PS4, PS4-gebruikers zullen ook liedjes kunnen spelen terwijl ze gamen. Ook bezitters van een Xperia-gsm of -tablet kunnen er gebruik van maken.

Ongeveer alle landen waar Music Unlimited beschikbaar was, worden op Spotify overgezet. Voor wie betaalt voor Music Unlimited is deze maand gratis en is er ook een gratis proefabonnement op Spotify.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business