Nieuws

Gran Turismo-Belg wint aartsmoeilijke race Bathurst 2015

Nadat Wolfgang Reip drie jaar geleden de beste was op het virtuele circuit, heeft hij in een echte racebolide de lastige 12 uur van Bathurst gewonnen.

Drie jaar geleden was onze Belg Wolfgang Reip de allerbeste in de GT Academy, een online raceplatform van Gran Turismo om de allerbeste racers ter wereld te vinden. Om aan te tonen dat hun game dicht bij de realiteit aanleunt, geven ze elk jaar de allerbeste racer een écht racecontract. Wolfgang Reip was in 2012 de beste.

In de Bathurst 2015 12-urenrace, een van ’s werelds moeilijkste races, heeft hij aan het langste eind getrokken samen met teamgenoten Florian Strauss (laureaat in 2013) en Katsumasa Chiyo (een raceprofessional). Het is spannend gebleven tot de laatste twee ronden, waar het team van Wolfgang Reip van de derde naar de eerste plaats opschoof dankzij twee slinkse inhaalmanoeuvres.

[related_article id=”160734″]

Nissan wil door dit succes meedoen aan de 24-urenrace van Le Mans, waar opnieuw een laureaat van de GT Academy aan het stuur mag plaatsnemen. Het gerucht gaat de ronde dat het om de Brit Jann Mardenborough gaat, de laureaat van 2011 die nu bij het Red Bull F1-team een testzitje heeft.

Het toont ook aan dat Gran Turismo de echte racesituatie behoorlijk goed simuleert, net als de accuraatheid van de circuits. Wanneer je huisgenoten de volgende keer opnieuw zeuren dat je teveel met je racestuur bezig bent, dan heb je voortaan een passend antwoord klaar in de vorm van dit artikel. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business