Nieuws

Slimme Beam-projector past in een lampfitting

Een Nederlands Kickstarter-project wil een slimme beamer op de markt brengen die je in een lampfitting kan draaien om van stroom te voorzien.

De door Nederlandse ontwikkelaars verzonnen Beam is een projector die elk plat oppervlak kan omtoveren in een groot scherm. Doordat Beam op Android draait kun je er apps op zetten, maar ook media streamen via je telefoon of tablet door middel van bluetooth. Zowel iOS als Android worden ondersteund. Maar het opmerkelijkste van Beam is de stroomtoevoer. Je kunt hem namelijk in de fitting van een lamp draaien.

[related_article id=”160734″]

De Beam heeft een LED-picoprojector die een scherm met een resolutie van 854×480 pixels projecteert. Met 100 Lumen is het allen niet echt een hele krachtige beamer. Verder zijn er nog twee speakers van 2 Watt per stuk ingebouwd.

De Beam draait op Android 4.4.2, met een 1.3 GHZ dualcoreprocessor, 1GB RAM, en 8 GB opslagruimte. Hij ondersteunt Bluetooth 4.0 en 802.11n-wifi, en je kan het apparaat bedienen via de mobiele app. Deze geeft je ook de mogelijkheid om ‘if-then’-acties te programmeren. Ook Micracast wordt ondersteund.

Beam probeert op dit moment via Kickstarter zichzelf te financieren. De projector moet 399 dollar gaan kosten, maar deelnemers aan de crowdfundingcampagne krijgen korting. Vanaf oktober 2015 zal de Beam geleverd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business