Nieuws

Beter werken met Excel op Android

Gebruik je regelmatig Excel op je Androidtablet? Dan zal deze toetsenbord-app van Microsoft gegarandeerd een nieuwe favoriet worden.

De recent gelanceerde Office-applicaties voor Android-tablets zitten goed in elkaar en waren een welkome toevoeging voor het noodlijdende ecosysteem op de grotere schermen.

Met Keyboard for Excel lanceerde Microsoft daarbij een eenvoudige toevoeging waar spreadsheetfanaten blij van zullen worden. Zoals je uit de naam van de app al wel kan afleiden, gaat het om een alternatief toetsenbord, specifiek voor Androidtablets, waarmee je sneller en efficiënter kan werken met de cijfergebaseerde input in Excel.

[related_article id=”161452″]

Zo werden de belangrijkste Excel-operatoren op makkelijk bereikbare plaatsen op het toestenbord gezet, krijg je een layout waarmee cijfers ingeven veel sneller gaat, en werd er een tab-toets toegevoegd om tussen kolommen te navigeren.

Zoals Microsoft zelf toegeeft is dit toetsenbord een experiment uit de stal van de Microsoft Garage – dat is het platform voor alle losse ideëen waar de ingenieurs van het bedrijf mee bezig zijn. Dat maakt Keyboard for Excel echter niet minder interessant voor wie veel werkt met spreadsheets.

Daarenboven is de aanpak die met dit kleine appje gedemonstreerd wordt lovenswaardig: Microsoft laat het nicheproduct los op de app store en vraagt expliciet om de feedback van trouwe gebruikers van z’n software.

Je vindt Keyboard for Excel gratis in de Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business