Nieuws

Druk op de Amazon-knop wanneer je koffie bijna op is

Amazon pakt uit met Dash: een fysieke knop die je aan een product kan koppelen. Zijn je koffiepads bijna op? Na een druk op de knop komt de dienst er nieuwe brengen.

We zijn graag lui. Op die veronderstelling bouwt Amazon de helft van zijn businessplan en voorlopig lijkt de online winkel geen ongelijk te hebben. Dankzij Amazon Dash Buttons kunnen we binnenkort nog luier worden. De Dash Button is een kleine knop die je overal in huis kan plaatsen. Het ding werkt op batterijen die jaren meegaan en is verbonden met het net. Druk je op de knop, dan plaatst die een bestelling bij Amazon.

Geen moeite

Voorlopig is de dienst enkel in de VS beschikbaar voor een select testpubliek. Je kan al 18 producten via de een drukknop bestellen, maar dat aanbod moet uitgebreid worden. Met de Dash Button mikt Amazon vooral op consumeerbare goederen. Denk aan tandpasta, scheermesjes of koffie. Het is de bedoeling dat je een knop in de buurt van de voorraad van een bepaald product plaatst. Komt er slijt op je voorlaatste scheermesje, dan duw je op de Dash naast de spiegel waarna de nieuwe mesjes geleverd worden.

Wie de knoppen als een bron van misbruik ziet hoeft niet (erg) te vrezen. Zodra er iets wordt besteld krijg je een melding via e-mail. Zo kan je een foutieve bestelling via je smartphone kantelen. Ben je op vakantie, ver weg van al het mailverkeer, en beslist de kat om 50 keer op de tandpaste-knop te duwen, dan ben je wel gezien.

Nooit meer het huis uit

De Dash doet een beetje denken aan de Connected Kitchen van Carrefour. Die supermarktketen wil ook inspelen op onze luiheid door bestellingen van thuis uit met de hulp van een scanner mogelijk te maken. Bij Carrefour kan je alle producten aan een boodschappenlijstje toevoegen, maar je moet nog wel zelf naar de winkel. De Connected Kitchen was op zijn beurt gebaseerd op Amazon Dash, een scanner waarmee je rechtstreeks bestellingen bij de webwinkel kan plaatsen. Wie daar geen tijd voor heeft of snel heel dik wil worden moet dankzij de Button zelfs zijn laptop niet meer bij de hand nemen.

De knoppen zullen gratis beschikbaar zijn. Klanten zullen in eerste instantie drie exemplaren krijgen om mee te werken. Of en wanneer de dienst naar België en Nederland komt is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business