Nieuws

Snel bestanden backuppen & synchroniseren

Cyotec CopyTools is een handig programma voor wie zonder veel inspanning data wil kopiëren of synchroniseren tussen twee opslaglocaties. Je giet alle opdrachten in profielen die je vervolgens netjes kunt inplannen.

Snel bestanden back-uppen & synchroniseren

Werk je wel vaker op een laptop onderweg of stockeer je ook bestanden op een remote (ftp) server of op een usb-stick, dan wil je die data wellicht regelmatig back-uppen naar een andere locatie of synchroniseren met je desktop-pc. Een klusje op het lijf van Cyotec CoypTools geschreven.

Cyotec CopyTools werkt met profielen, waarbij je in elk profiel – naast een duidelijk naam – de bron- en doellocatie vastlegt, evenals de kopieermodus en desgewenst een ‘schedule’. Wat de kopieermodus betreft onderscheidt CopyTools vier hoofdopties. Copy (kopieert gewoon bestanden van bron naar doel), Mirror (hetzelfde als Copy, maar bestanden die niet (langer) in de bronlocatie staan, worden ook op de doellocatie verwijderd), Move (alle bestanden worden van de bron- naar de doellocatie verplaatst) en Compress (alle bronbestanden worden naar een zip-bestand in de doellocatie gekopieerd).  In alle modi is het wel mogelijk aan te geven of gelijknamige bestanden in de doellocatie desgevallend mogen overschreven worden.

[download_file]

CopyTools laat je tevens toe met inclusie- en exclusiefilters te werken en het is eveneens mogelijk verschillende doellocatie tegelijk in eenzelfde profiel op te nemen. Ook naar het inplannen toe geeft CopyTools blijk van flexibiliteit. Je kunt het programma bijvoorbeeld zo instellen dat het profiel elke paar minuten, uren of dagen wordt uitgevoerd. Of je geeft aan dat het profiel actief moet worden zodra je de pc opstart of afsluit. Wat ook nog kan, is het uitvoeren van het profiel op specifieke dagen te vermijden (bijvoorbeeld niet op woensdag en zondag) of aan te geven dat je het profiel (de eerste keer) niet voor een specifieke datum wilt laten uitvoeren. Handig is nog je profielen kunt groeperen zodat die allemaal tegelijk worden uitgevoerd.

[related_article id=”160534″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business