Nieuws

YouTube schrapt ondersteuning oude smart tv’s en iOS-toestellen

Door verschillende aanpassingen werken een heleboel YouTube apps op oudere toestellen niet meer. Zonder update van de fabrikant worden ze waardeloos.

Google heeft recent een aantal aanpassingen doorgevoerd in de API van YouTube, waardoor een heleboel oudere toestellen met een YouTube app niet meer zullen werken. Volgens Google gaat het vooral om apparaten die drie jaar of ouder zijn. De app zal nog wel opstarten, maar daarna krijg je een vriendelijke melding dat deze versie niet meer wordt ondersteund. Aan de fabrikant van je toestel om een update uit te rollen.

Welke toestellen zijn de dupe? Smart tv’s voor 2012 inclusief Panasonic en Sony, Apple TV’s, Blu-rayspelers ouder dan drie jaar net als Google TV-apparaten die nog maar op versie 1 of 2 zitten.

Mocht je toch toegang willen behouden tot de YouTube app, dan ga je moeten updaten en hopen dat de fabrikant een update voor je klaar heeft. iPhone, iPad en iPod hebben minstens iOS 7 nodig om te blijven werken, en zelfs de nieuwste Apple TV-modellen vereisen een update. Google TV heeft versie 3 of 4 nodig om feilloos te blijven werken in combinatie met de nieuwste app in de Play Store.

Voor smart tv’s en blu-rayspelers ziet de toekomst er veel somberder uit. Veel fabrikanten hebben al lang de ondersteuning voor software updates gestopt bij toestellen die drie jaar of ouder zijn.

Heb je een smartphone, tablet of smart tv die de YouTube app niet meer ondersteunt, maar toch een webbrowser heeft? Dan zit je nog wel even veilig. YouTube werkt nog steeds in je internetbrowser, onder voorbehoud dat die flash/HTML5 ondersteunt.

Google heeft ondertussen ook een website geopend waar je kan nakijken of de YouTube app van jouw toestel compatibel is met de nieuwe API.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business