Nieuws

Nieuwe testversie Windows 10 voor smartphones beschikbaar

Microsoft heeft de derde openbare preview uitgebracht van Windows 10 voor smartphones. Die focust bijna volledig op het pletten van bugs.

De nieuwe build (versie 10052) volgt op build 10051 die op tien april uitkwam en is beschikbaar voor mensen die in het Windows Insiders-programma zijn ingeschreven. Net zoals bij de vorige twee versies werkt deze build alleen maar op bepaalde Lumia-telefoons.

Daaronder ook weer de Lumia 520. Microsoft had de Lumia 520, 525 en 526 tijdelijk uitgesloten van nieuwe testversies, omdat sommige gebruikers er problemen mee hadden en zelfs opgezadeld werden met een kapotte telefoon. Dat gebeurde toen ze na de installatie van Windows 10 naar Windows Phone 8.1 wilden teruggaan.

[related_article id=”161452″]

Deze nieuwe versie zou wel niet op Lumia 929 en 930 werken, omdat er nog problemen zijn om het OS te schalen naar het grote scherm van die telefoons. Ook op Windows Phone-modellen van andere fabrikanten dan Microsoft kan het nieuwe test-OS niet geïnstalleerd worden.

Versie 10052 lost heel wat bugs en problemen op die nog in vorige versies zaten. Daaronder onder andere problemen met de dataverbinding, MMS-instellingen en complicaties met de camera.

De Windows 10-versie die Microsoft enkele weken geleden uitbracht, kreeg een boel nieuwe zaken mee, waaronder een nieuwe webbrowser (Spartan) en testversies van de apps Outlook Mail, Calendar, Phone, Maps en People. Zelfs voor een betaversie was die versie echter erg onstabiel en lastig te gebruiken, klonk het bij testers.

Het Office-team van Microsoft heeft aangekondigd dat het nieuwe test builds gaat maken van de Universal-versies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote (samen met de al uitgebrachte Universal-versie van Outlook). Die zouden voor eind april klaar moeten zijn.

Of die versies deel gaan uitmaken van een volgende testbuild van Windows 10 voor smartphones, of dat ze apart beschikbaar komen in de Windows app-winkel is nog niet beslist.

AMD-topvrouw Lisa Su onthulde onlangs dat Windows 10 eind juli gelanceerd zou worden. Naar verluidt zou op hetzelfde moment ook de versie voor smartphones beschikbaar moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business