techpulse 2

Mobistar-klanten met een Dolfijn- of Panter-abonnement kunnen voortaan gratis gebruik maken van de iCoyote-app, die flitsradars in kaart brengt.

Mobistar kondigt een samenwerking met Coyote aan, waardoor klanten met een Dolfijn- of Panter-abonnement gratis gebruik kunnen maken van de iCoyote-app.

Coyote maakt gebruik van crowdsourcing om in realtime verkeersinformatie aan zijn gebruikers aan te bieden. Het is in dat opzicht vergelijkbaar met de navigatie-app Waze, die gratis wordt aangeboden door Google. 

De Coyote-community telt 825.000 leden die via de iCoyote-app of een speciaal Coyote-apparaatje informatie delen over vertraagd verkeer, opstoppingen, files en ongevallen. Maar het zijn vooral de waarschuwingen over vaste en mobiele flitsradars die de dienst zo populair maken.

Wie een Dolfijn- of Panter-abonnement afneemt bij Mobistar, kan voortaan gratis gebruik maken van de iCoyote-app om informatie te krijgen over het verkeer op de Belgische wegen. Klanten zullen binnenkort een uitnodiging ontvangen om de app op hun smartphone te installeren. Normaal betaal je 11,99 euro per maand voor het gebruik van de applicatie. Daarnaast moet je er wel rekening mee houden dat de app ook een deel van je mobiele data opsoupeert.

De iCoyote-app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.