Nieuws

Tor stopt met clouddienst

Het Tor Cloud Project houdt het voor bekeken. Er zijn niet genoeg ontwikkelaars om de software vrij van bugs te houden.

Het Tor Cloud Project stopt ermee. De dienst heeft te weinig actieve ontwikkelaars om de software up-to-date en vrij van bugs te houden.

Tor is bekend van zijn gelaagde routernetwerk, dat gebruik maakt van relays om de anonimiteit van gebruikers online te waarborgen. Dit netwerk biedt ook toegang tot het "Dark Web", de plek waar onder andere allerlei duistere marktplaatsen te vinden zijn.

[related_article id=”158578″]

Tor bood sinds 2011 ook een clouddienst aan als een kanaal om extra gebruikers te lokken. Volgens de officiële blog zijn er echter simpelweg niet genoeg bijdragen van ontwikkelaars om het project effectief te laten draaien. “De hoofdreden voor het beëindigen van de Tor Cloud is vanwege het feit dat software onderhoud vereist, en Tor Cloud is daar geen uitzondering op.”

Daarom kan Tor de anonimiteit van gebruikers van de clouddienst niet meer garanderen, iets wat cruciaal is voor deze dienst, en een verklaring geeft voor het afnemende aantal gebruikers sinds 2014. Er is ten minste één grote bug in de Tor Cloud die het compleet disfunctioneel maakt (wat betekent dat gebruikers deze service niet kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot het internet), en er zijn meer dan een dozijn aan andere bugs, waarvan er ten minste één de hoogste prioriteit heeft.”

De sluiting betekent dat bestaande clouds wel intact blijven. De optie om bandbreedte te doneren in ruil voor anonimiteit is echter niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers. Tor moedigt gebruikers nog wel aan hun eigen cloud bridge te beginnen, waarschijnlijk met een vertakking van de Tor Cloud-code, die beschikbaar blijft voor alle geïnteresseerden.

Vorig jaar kondigde Facebook nog plannen aan om gebruik te maken van het Tor-netwerk om directe communicatie met Facebooks datacenters mogelijk te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business