Apple Pay steekt deze zomer de oceaan over

Binnen twee maanden zou Apple Pay gelanceerd worden in Groot-Brittannië. Dat is daarmee het eerste land buiten de V.S. waar de betaaldienst beschikbaar wordt.

Apple Pay maakt binnen twee maanden de overstap naar het oude continent. De betaaldienst zou kortelings beschikbaar worden in Groot-Brittannië, zo weet The Telegraph.

Volgens de Britse krant zal Apple op zijn Worldwide Developers Conference, die vandaag start, een en ander aankondigen. Welke partners Apple heeft opgetrommeld om de dienst te lanceren, vermeldt The Telegraph niet, maar 9to5Mac claimt dat de bank Lloyds daarbij zou zijn. Ook Mastercard zegt “absoluut klaar” te zijn om met de dienst in het V.K. te beginnen.

Groot-Brittannië zou daarmee het eerste land zijn buiten de Verenigde Staten waar de betaaldienst van Apple beschikbaar komt. Eind mei liet de Belgische bank KBC in een tweet weten dat ook België nog deze zomer aan de beurt zou komen, maar de bank kwam daar enkele uren later al op terug. Niet met een staalharde ontkenning, maar met de mededeling dat “Apple Pay vandaag nog niet aan de orde is”.

Apple heeft er trouwens alle belang bij om snel zijn pionnen op het internationale schaakbord in stelling te brengen. Google werkt volop aan een eigen betaaldienst, Android Pay genaamd, en ook Samsung sleutelt volop aan zijn oplossing Samsung Pay.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business