Nieuws

Is het einde van de simkaart in zicht?

Apple en Samsung werken samen met de GSMA aan een elektronische simkaart. Veranderen van provider wordt zo wel heel makkelijk.

Simkaarten zijn in de loop der jaren drastisch verkleind. Van een simkaart ging het naar een microsim, en vervolgens naar een nanosim. Allemaal bedoeld om telefoons compacter en dunner te kunnen maken. Misschien is er binnenkort zelfs geen nood meer aan een fysieke simkaart nu Apple en Samsung samen met GSMA, de vertegenwoordiger van mobiele providers wereldwijd, rond de tafel zitten om elektronische simkaarten te bespreken.

Dankzij een ingebouwde simkaart zal de gebruiker in de toekomst van provider kunnen veranderen, zonder te moeten wachten op nieuwe simkaart die vaak nog extra geld kost. Het zou niet alleen makkelijker zijn, het zou de competitiviteit van markt kunnen vergroten als gebruikers in staat zijn om bij ontevredenheid in een wip over te schakelen.

De nieuwe toepassing zou tegen 2016 beschikbaar moeten zijn, volgens de GSMA. Apple werkt reeds met iets soortgelijks onder de noemer Apple SIM. Dit was tot nu toe echter enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. De insteek is hierbij dat gebruikers kunnen overschakelen naargelang ze de dekkingsgraad in hun gebied al dan niet voldoende achten. Binnenkort kan die groep gebruikers in 90 landen ook gebruik maken van de goedkoopste roamingdiensten via het Apple SIM-systeem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business