Nieuws

Windows 10 officieel ondersteund op OS X

Apple zal in de loop van volgende week Boot Camp updaten, waardoor Windows 10 volledig ondersteund zal zijn op een Mac-toestel.
Copyright: Kevin Zhang
Copyright: Kevin Zhang

Windows 10 draaien op een Mac is overbodig. Je hebt het eigenlijk niet meer nodig, aangezien het gros van programma’s tegenwoordig ook draait op OS X. Maar toch is het leuk om te doen. Wie het wilt proberen, heeft doorgaans twee opties: een Virtual Machine, die Windows als een app op je OS X desktop draait, of Boot Camp. Die laatste optie krijgt nu een update om Windows 10 nog leuker te maken voor Mac-gebruikers.

Terwijl het in theorie al mogelijk was om Windows 10 te draaien op een Mac, zal de komende update enkele euvels de wereld uit helpen. Vooral 64-bit machines zullen hiervan profiteren. Zo worden problemen met SD-kaartlezers opgelost, en wordt ondersteuning toegevoegd voor USB 3 en USB Type-C (bij de nieuwste Macbook). Zij die het hiervoor reeds probeerden, zullen bovendien hopen dat de batterijproblemen hiermee ook van de baan zijn.

Wie het wilt uitproberen, moet wel opletten: alle Mac’s van de voorbije jaren worden ondersteund, maar toch is het geen slecht idee om even na te gaan of jouw toestel wel in aanmerking komt. Bovendien heb je een (aparte) SSD nodig met minstens 16GB vrij geheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business