Nieuws

Microsoft tovert je smartphone om tot 3D-scanner

Dat smartphones veel kunnen, weet iedereen. Wist je echter al dat je smartphone tot 3D-scanner omgetoverd kan worden?

mobile-fusion_550.png-550x0

Camera’s op smartphones worden met de dag geavanceerder. Tot nu toe kon je echter slechts foto’s nemen in 2D. Microsoft katapulteert een derde dimensie in je digitale foto’s door je smartphone om te toveren tot een heuse 3D-scanner.

In de demovideo die Microsoft heeft verspreid, zien de 3D-foto’s er op het eerste zicht nog een beetje ruw uit. Dat we te maken hebben met een ruwe diamant wordt echter al snel duidelijk wanneer je rekening houdt met het feit dat de techniek volledig softwarematig gebeurd. Er is dus geen extra hardware nodig, waardoor elke smartphone een potentiële 3D-scanner is.

Om de 3D-foto’s te creëren volstaat het om objecten te scannen door er simpelweg rond te lopen met je smartphone. Op deze manier wordt vanuit elke hoek het object gescand en kan de software een model van het object opbouwen.

In de demovideo wordt er gebruik gemaakt van een iPhone 5S. De onderzoekers van Microsoft zijn echter volop bezig de techniek compatibel te maken met iOS, Android en uiteraard Windows Phone. Wanneer Microsoft van plan is de software uit te rollen, is momenteel nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business