Nieuws

iOS ondersteuning voor Android smartwatches in de pijplijn

Is de ondersteuning van iOS op Android Wear een feit? Volgens de pre-order pagina van de Huawei Watch wel, alhoewel het bedrijf ondertussen zijn staart terug lijkt te hebben ingetrokken.

Gebruikers van een iPhone zullen hun updates ook via een Android smartwatch kunnen laten synchroniseren. Dat beloofde althans de pre-order pagina van de Huawei Watch op webshop Amazon, een feit dat werd ontdekt door nieuwssite Android Central. De pagina is echter ondertussen weer offline gehaald.

Komt de iOS ondersteuning er wel degelijk, dan zou dat betekenen dat iPhone-eigenaars in theorie een goedkopere smartwatch op de kop zouden kunnen tikken om op de hoogte te blijven van hun smartphoneactiviteiten. Android Smartwatches hebben doorgaans een startprijs die een stuk lager ligt dan die van de Apple Watch.

Een vlieger die wel niet opgaat voor de Huawei Watch, dat een premium model is en waarvan de goedkoopste modellen over de toonbank gaan aan een prijs gelijkwaardig met die van de Apple Watch, $350 dollar. Voor de gouden versie van de Huawei Watch hoest je 800 dollar op. Op de Amazonpagina stond te lezen dat de wearable compatibel is met toestellen met “an iOS 8.2 or Android 4.3 or later operating system”.

Het kan natuurlijk zijn dat er iemand een grove fout op de pre-order pagina van de Huawei Watch heeft gezet, maar er zijn twee aanwijzingen die de effectieve ondersteuning van iOS op Android Wear aannemelijk maken: eerder dit jaar gingen er al geruchten de ronde dat Google aan een iOS app werkte. Daarnaast was ook Google Glass, Googles meest notoire wearable, compatibel met iOS.

Eén grote horde zal daarbij nog wel genomen moeten worden: om te werken, moet de app ook in Apples app store beschikbaar zijn. Daar zou de concurrent wel eens een stokje voor kunnen steken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business