Nieuws

Wat mag je verwachten van Apples iPhone-event?

Morgen presenteert Apple naar jaarlijkse traditie zijn nieuwe line-up iPhones. Wat mag je verwachten? En wat met de geruchten rond Apple TV en een iPad Pro?
De huidige modellen van de iPhone 6 en 6 Plus.

Eerst en vooral moeten we je teleurstellen indien je hoopte op de aankondiging van de iPad Pro. Traditiegetrouw lijkt het bijna een certitude dat Apple een nieuwe iPad pas in oktober zal voorstellen, op een aparte voorstelling. Ook de geruchten omtrent de voorstelling van een nieuwe generatie Apple TV zouden wel eens overdreven kunnen zijn. Voor deze laatste is er echter hoop: het is het uitgelezen moment om met iets nieuws te komen voor dat platform, en eigenlijk is het hoog tijd voor Apple om zich opnieuw te onderscheiden van de concurrentie. De Chromecast komt immers erg in de buurt.

Wat mag je, naast de wazige mogelijkheid van een Apple TV, dan wel verwachten? Aangezien het het traditionele moment is voor nieuwe iPhones om het levenslicht te zien, verwachten we exact dat. Met de 4s begon Apple een nieuwe traditie dat het tussen elke nieuwe generatie een tussengeneratie plaatst. Puur gebaseerd op die geschiedenis verwachten we een iPhone 6s (4,7”), een 6s Plus (5,5”) en, uiterst waarschijnlijk, een 6c.

Kleurdoos

Naar analogie met de 5c zal de 6c waarschijnlijk opnieuw een bonte kleurdoos aan smartphones voorstellen, met ongeveer de specificaties van een gewone 6 aan een lager prijspunt. Voor dit model is het nog koffiedik kijken of en welke van de vernieuwingen deze zal meekrijgen van de s-reeks.

Die s-reeks krijgt, alweer naar goede gewoonte, een verbeterde processor en mogelijk een verdubbeling van het RAM-geheugen. De 2GB aan RAM zou je voor iPhones kunnen vergelijken met topmodellen van Android die 4GB meekrijgen. De opslagcapaciteit blijft ongewijzigd. Ook de camera’s krijgen mogelijk een update naar 12 megapixels. Wie weet wat Apple met een 8 mexapixelcamera kon doen, zal meer dan verwend worden met een nog beter exemplaar. Vooraan zou de camera een zetje krijgen naar 5 megapixels.

Premium design (bis)

Designgewijs zullen er geen grote veranderingen worden doorgevoerd. Meestal blijft dat zelfs exact hetzelfde, maar nu zijn er minieme verschillen waar te nemen. Uit gelekte ontwerpplannen voor accessoiremakers zou blijken dat de nieuwe generatie een 0,2 mm dikker zou zijn. Dit kan twee mogelijke verklaringen hebben: de iPhones krijgen Force Touch, waardoor je smartphone weet hoeveel druk er op het scherm wordt uitgeoefend, of het chassis werd verstevigd. Of allebei.

Na bendgate lijkt het niet onwaarschijnlijk dat het aluminium body werd verstevigd, nadat vele gebruikers met een gebogen scherm kwamen te zitten wanneer ze de 6 Plus in hun broekzak staken. Het heersende gerucht is hier dat Apple gekozen heeft voor een nieuw materiaal dat de ‘aluminium 7000-reeks’ wordt genoemd. Een steviger aluminium met zink in verwerkt, dat ook door NASA wordt gebruikt. Steviger, maar ook vijf keer duurder. Om corrosie tegen te gaan zou tevens een stevigere en dikkere coating zijn aangebracht.

Vingerafrukken

Ook de Touch ID zou onder handen zijn genomen en verbeterd om tegemoet te komen aan de noden van Apple Pay, waardoor het mogelijk (en veiliger) wordt om via je toestel te betalen via vingerafdrukherkenning. Die Pay-opties worden ook nog eens vergemakkelijkt door NFC. Intern werden ook de wifi-chips aangepast. Terwijl er oorspronkelijk twee gebruikt werden, zijn die vervangen door één enkele chip, wat het energiegebruik efficiënter maakt en minder plaats vraagt.

Voor de batterij zal dat nodig zijn, want geruchten doen vermoeden dat de capaciteit van die batterij lichtjes naar beneden gehaald is. Nieuwe modellen zullen draaien met 1750 mAh in plaats van 1800 mAh. Gezien alle verbeteringen die de toestellen energiezuiniger moeten maken, zal dit echter niet of nauwelijks merkbaar zijn.

Live te volgen

Of en hoeveel van de geruchten waar zijn, zullen we pas morgen kunnen ontdekken. Wil je de voorstelling live meemaken, dan kan je terecht op de website van Apple. Je hebt hier wel een iOS product voor nodig of een Macbook (Pro, Air). Windows 10-gebruikers met de nieuwe browser Edge zijn ook welkom. Of je kan vertrouwen op ZDNet.be om je op de hoogte te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business