Nieuws

Oprichter McAfee stelt zich kandidaat voor Amerikaans presidentschap

John McAfee, stichter van het gelijknamige antivirusbedrijf en uitgesproken excentriekeling, heeft zich kandidaat gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

John McAfee, stichter van de gelijknamige antivirus-firma, heeft zichzelf kandidaat gesteld voor het Amerikaanse presidentschap in 2016. Tijdens een recent interview met magazine Wired zinspeelde de man er al op, maar zei toen dat hij nog zocht naar een “slimmere en meer charismatische kandidaat” dan hemzelf om te ondersteunen. Ondertussen is zijn kandidaatswebsite live gegaan.

Even terzijde: antivirussoftware McAfee is al even in handen van chipreus Intel, John McAfee heeft niets meer te maken met het bedrijf.

John McAfee is allerminst een onbesproken figuur; hij kan als een archetype gezien worden voor de excentrieke (en ontspoorde) multimiljonair. De aankondiging dat hij zich in de wedloop gooide voor het presidentschap werd ook pas serieus genomen nadat alle tekenen erop wezen dat McAfee het meende.

De officiële papieren die hij moet invullen om zich kandidaat te stellen, zijn ingediend. Er is de website, waarop mensen geld kunnen doneren voor zijn kandidaatschap. Over het programma van McAfee valt er daar weinig te rapen, alleen een quote van George Washington: “Guard against the impostures of pretended patriotism”. Aan Wired liet hij weten dat hij het technologisch analfabetisme van de huidige regering wil aanpakken.

Vorige maand nog werd McAfee in de Verenigde Staten gearresteerd voor rijden onder invloed en het dragen van een wapen onder invloed. En er was die gekke geschiedenis in 2012 waarbij hij opgepakt werd in Guatemala nadat hij zijn woonplaats in Belize ontvlucht was omdat men hem zocht voor ondervraging in verband met de moord op zijn buurman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business