Nieuws

Eindelijk nieuwe Apple TV

Apple toont na een nieuw Watch en de nieuwe iPad Pro ook een nieuwe iteratie van Apple TV. Met Siri, apps en een touchbesturing.

Tegen alle verwachtingen in, zijn er dan toch eens geruchten die waarheid blijken te zijn. Hoewel we hier van mening waren dat de geruchten van Apple TV wel eens bewaarheid konden worden vandaag, bleek het onderwerp de voorbije jaren toch een beetje als de onvindbare Yeti te zijn, of als het monster van Loch Ness. Apple heeft dan toch besloten zich nog eens op de tv te werpen.

Tim Cook begon met het uitleggen van Apples visie: “the future of tv… is apps.” Door het gigantische succes van televisie via apps, kunnen gebruikers ervaren hoe tv echt zou moeten zijn: wat je wilt, waar en wanneer je maar wilt. Om dit over te brengen naar de televisie, is er de nieuwe Apple TV, met een eigen app store.

TV kijken met Siri

De eerste opvallende integratie is Siri. Door haar bevelen te geven, kan je nieuwe dingen leren kennen, of zoeken naar wat je specifiek in gedachten had. Zoeken doet ze in alle apps die beschikbaar zijn, zonder dat je die zelf moet opendoen. Ze ondersteunt Showtime, Hulu, Netflix en iTunes. Zeg je “take me to the Modern Family episode with Edward Norton”, dan zet ze de juiste aflevering meteen voor je klaar. Ook hier is het weer niet zeker of er Nederlandse ondersteuning komt.

Ook kan je Siri vragen om vooruit te spoelen. Heb je iets niet verstaan, dan zeg je simpelweg “what did she say?”, en Siri stuurt de aflevering 15 seconden terug en zet de ondertiteling op. Zoek je de oude James Bond films, met Sean Connery, dan krijg je enkel die te zien. Een nieuw soort video-on-demand?

Kan je niet op de naam van die ene acteur komen die meespeelt in de film? Vraag het aan Siri en het antwoord verschijnt onderaan in beeld, zonder de uitzending te stoppen. Ook het weerbericht en sportuitslagen kunnen zo worden weergegeven.

Swipen op je afstandsbediening.

Daarnaast heeft de nieuwe afstandsbediening een touchbediening. Naast fysieke knoppen, kan je films en series besturen door aanrakingen op de nieuwe remote. Of je swipet door je series, één per één of snel door een snelle swipe. Deze afstandsbediening kan bovendien al je andere remotes vervangen.

Apps en meer apps

Ten eerste zal Apple Music te beluisteren en bedienen zijn vanop je televisie. Dat zal draaien op tvOS. Dit moet ontwikkelaars helpen om apps te maken, speciaal voor de Apple TV. Momenteel zijn er al apps van Netflix, HBO, Hulu, enkele games als Rayman, Guitar Hero, Shadowmatic, Star Wars en Crossy Road (met multiplayer via iPad of iPhone!). Ook kinderen krijgen meteen enkele leuke apps. Tevens is er uitzicht op enkele apps die zullen samenwerken met je Apple Watch.

Ook Harmonix komt met een spel voor Apple TV. De maker van Rockband brengt Beat Sports, een spel dat je speelt met de afstandsbediening. Waar zagen we dit eerder? Ook dit kan met vrienden of familie gespeeld worden in multiplayer, indien zij een iPad of iPhone bezitten.

Apple TV zal 149 dollar kosten voor de 32GB versie en 199 dollar voor de 64GB-versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business