Nieuws

iOS 9 komt eraan en wie krijgt hem?

Naast de voorstelling van enkele leuke, nieuwe toestellen, dacht Apple ook aan zijn huidige gebruikers. Zo kondigde het de definitieve release van iOS 9 aan.

We zitten nog maar aan de iPhone 6S, en toch is daar reeds iOS 9. De update zal verspreid worden vanaf 16 september en zal beschikbaar zijn voor toestellen vanaf de iPhone 4s en hoger, de iPad 2, iPad mini’s en iPod Touch vanaf de vijfde generatie.

De belangrijkste nieuwe functies zijn een sterk verbeterde Siri, nieuwe mogelijkheden om te multitasken en enkele iPadspecifieke nieuwigheden. Daaronder valt bijvoorbeeld split view om makkelijker te multitasken. Voor alle toestellen wordt ook Notes en Apple Pay verbeterd, wordt het openbaar vervoer opgenomen in de Maps-app en maakt de News-app zijn intrede.

Voor de iPhones zal het nieuwe OS bovendien batterijvriendelijker werken, wat nodig zal zijn voor de nieuwste iPhones, aangezien die een minder krachtige batterij meekrijgen dan eerdere versies. Ook de beveiligingsopties werden bijgeschaafd en 6-cijferverificatie maakt zijn opwachting, net als verbeterde tweestapsverificatie.

‘Lichte’ update

Het zal voor gebruikers makkelijker worden om te upgraden, in vergelijking met de overstap naar iOS8. Dit komt omdat de nieuwe update slechts 1,3GB groot zal zijn, klein bier vergeleken met de bijna 5GB die iOS 8 meezeulde. Daarnaast kan de update al je apps tijdelijk verwijderen om plaats te maken voor de nieuwe software.

appleios 8ios 9mobielupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals