De tweede generatie Apple TV wil tv kijken revolutioneren. Verandering wordt niet altijd toegejuicht, dus gelukkig zijn er nog vaste waarden.

vlc-media-player

Mensen zijn gewoontedieren. Verandering, en al zeker revolutie, komt daarom niet steeds gelegen. We houden liever vast aan wat we kennen, goed vinden en vertrouwen. Het is dan ook leuk om te horen dat gevestigde waarde VLC, die velen onder ons al sinds jaar en dag gebruiken om Windows Media Player te vervangen, altijd en overal beschikbaar wil zijn.

Het programma is reeds beschikbaar op Windows, OS X, Android en iOS, en binnenkort komt daar ‘tvOS’ bij; het televisieplatform dat Apple wil lanceren met zijn Apple TV. Het is goed nieuws voor zij die niet zo geïnteresseerd zijn in de visie van de fruittelers dat televisie vernieuwd moet worden. Zij die de Apple TV willen kopen omdat het een uitstekende mediaspeler zou zijn, krijgen daarmee de kans om eender wat af te spelen op de nieuwe set-top box.

VLC staat bekend om het vermogen zowat alles te kunnen afspelen. Piraten zullen met het doosje dus rustig kunnen blijven varen op de woelige zee der grijze net-niet-criminele wateren. Tegelijkertijd zal hij gebruik kunnen maken van de –toegegeven – toch wel verlekkerende nieuwe functies die de afstandsbediening en Siri met zich meebrengen.