Nieuws

Android Marshmallow debuteert volgende week op Nexus-toestellen

Google zal de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem volgende week lanceren op selecte Nexustelefoons en -tablets.
Bron: The Verge

Android Marshmallow zal “in de loop van volgende week” gelanceerd worden op bestaande Nexus-toestellen. Dat heeft Googles vice-president Engineering Dave Burke bekendgemaakt. De Android-topman demonstreerde tevens enkele nieuwe mogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem, en met name de nieuwe mogelijkheden van Google Now On Tap.

Burke stelde dat het Google-team voor Android 6.0 “back to the basics” ging en zich op kernfuncties concentreerde. Lees: verwacht geen spectaculaire innovaties, wel duidelijke verbeteringen van de huidige kwaliteiten van het systeem.

Alfabetische app-lade

De verandering die visueel de grootste impact zal maken is de herschikking van het appmenu: de apps komen in een alfabetische schuif terecht, die het makkelijker moet maken om een app vlug te zoeken. Veel gebruikte apps zullen bovenaan verschijnen in een soort favorietenschap. Die zullen zelfs intelligent ingevuld worden volgens Burke, waarbij ‘s morgens favoriete apps verschijnen die je veel controleert als je net uit bed bent en ‘s avonds andere veelgebruikte programma’s opduiken.

Burke bevestigde ook dat het toestemmingensysteem onder handen is genomen en nu kan afgestemd worden op de specifieke noden van een app en de rechten die een gebruiker wil afstaan.

Bron: The Verge

Google Now tappen

Door de Home-knop ingedrukt te houden kan je nu Google Now oproepen tijdens eender welk digitaal gesprek of zoektocht. Vermeld je vriend een bepaald restaurant tijdens een Whatsapp-conversatie, dan kan je nu direct via Google Now informatie opzoeken en zelfs rechtstreeks een tafel boeken in sommige gevallen. Die functie zal pas beschikbaar worden met de lancering van de nieuwe lijn Nexus-telefoons.

Ook de spraakacties die je kan uitvoeren met Google Now zijn uitgebreid, en kunnen nu ook binnen een app gebruikt worden om commando’s te geven.

Verbeterde Batterij

Burke maakte zich ook sterk dat de nieuwe Doze-modus die Marshmallow met zich meebrengt, het batterijleven van een Androidtelefoon met 30 procent verlengt. Doze levert verbeterde bewegingssensoren die de telefoon vlugger in een diepere slaapmodus brengen, en die de energie voor verschillende apps beter prioriseren.

Android Marshmallow zal lanceren op de Nexus 5, 6, 7, 9 en op de Nexus Player.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business