Nieuws

Wat mag je verwachten van Microsofts Surface en Lumia-event?

Om 16.00u stelt Microsoft zijn nieuwste toestellen voor. Wat mag je verwachten en zitten er enkele verrassingen aan te komen?

Microsoft zou Microsoft niet zijn als het niet tot de tanden bewapend de eindejaarsperiode zou aanvangen. De goedkopere Lumia-toestellen vormen alvast mooie kerstcadeaus, maar zullen de nieuwkomers eenzelfde aantrekkingskracht kunnen uitoefenen op onze portemonnee? Als we mogen geloven wat er reeds uitgelekt is, ziet het er alvast veelbelovend uit.

Weelde aan Lumia

De centrale focus zal liggen op het Windows Continuum: één besturingssysteem dat alle toestellen kan aansturen. Het zal de verheven taak worden van de Lumia’s 950 en 950XL om deze boodschap uit te dragen. Zij zullen de eerste smartphones zijn van de reus uit Redmond die draaien op Windows 10. Ze zullen daarbij nog een andere primeur krijgen, namelijk Windows Hello: het ontgrendelingsmechanisme dat werkt met gezichtsherkenning.

Het bijzondere aan de nieuwe telefoons zal toch vooral zijn dat je ze kan gebruiken als echte computers. Draadloos of met een docking station; bij die laatste kan je dan nog een extra muis en toetsenbord aansluiten. De gebruiker krijgt dan toegang toch een waarlijk mobiele computer. Vele bedrijven hebben dit in het verleden al geprobeerd, maar Microsoft lijkt hen nu te gaan tonen hoe dat echt moet.

Specificaties en accessoires

De Lumia 950 XL zal, zoals de naam doet vermoeden, de grootste van de twee zijn, met een 5,7 ich WQHD-scherm. De kleinere 950 zal 5,2 inch meten en ook een WQHD-scherm torsen. Beiden krijgen USB-C mee en een 20 megapixelcamera achteraan. Het grote verschil zal hem echter zitten in de processor. De kleinere van de twee zal een snapdragon 808 meekrijgen, terwijl de XL de Snapdragon 810 krijgt. Welkome berekenkracht voor wie ten volle wil kunnen genieten van Continuum.

Naast een hele hoop hoesjes en cases wordt verwacht dat de XL ook zal kunnen meegenieten van de Surface Pen en een smartcover zal krijgen. Daarmee zou hij rechtstreeks tegenover de Galaxy Note 5 uitgespeeld kunnen worden.

Surface-plankje

De Surface Pro 3 deed het uitzonderlijk goed, wist vele harten te veroveren en geldt nu als de definitieve doorbraak van hybride tablets/laptops. In tegenstelling tot de Lumia-afdeling, wisten de Surface medewerkers hun geheimen wel goed te bewaren, waardoor we vooralsnog niet erg veel weten over wat we kunnen verwachten.

Speculatie is er uiteraard wel voorhanden met hopen: de meest gehoorde verwachting is dat de nieuwe Surface dunner zal zijn, evenals lichter, met dunnere bezels en een sterk verbeterde resolutie. Mogelijk zou dit zelfs 4K of 5K kunnen inhouden. Microsoft heeft eerder al beloofd dat alle accessoires van de Surface Pro 3 oo zullen werken met de vierde iteratie, veel verandering verwachten we dus niet qua design.

In tegenstelling tot nieuwe laptops en de Lumia’s zal de nieuwe Surface Pro waarschijnlijk geen Windows Hello-ondersteuning krijgen. Wel is er sprake van een vingerafdrukscanner om makkelijker in te loggen. De Type Cover zou ook verbeterd worden met betere toetsen en een groter trackpad.

Ten slotte zou de nieuwe Surface ook een XL-versie krijgen. Naar verluidt gaat het dan om een exemplaar van 14 inch, wat het een (iets grotere) concurrent maakt voor de iPad Pro. Het toestel zou ook meer weg hebben van een laptop dan van een tablet. Deze zou wel Windows Hello krijgen.

Microsoft Band 2

Wie nog nooit van de Microsoft Band gehoord heeft, moet zich zeker niet schamen. Deze fitness tracker van onze favoriete ruitenspecialist was tot nu toe namelijk enkel beschikbaar in Amerika en Engeland. De eerste vernieuwing aan dit gadget is dan ook meteen de beschikbaarheid: de nieuwe versie zal beschikbaar worden in Amerika, Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië. Of en wanneer hij naar onze contreien komt is niet bekend.

Dat hij veel lekkers belooft, staat wel al vast: zo krijgt hij een mooie curve die beter rond je pols zal passen, zal hij je stappen tellen en zal hij daarbij zelfs onderscheid kunnen maken in stappen die je zet op een trap. Alles voor een betere calorieverbrandingsberekening. Ook het tracken van je golfpartijtje zal tot de mogelijkheden behoren.

En verder…

Windows 10 is reeds verschenen, een genoegen waar al vele mensen van konden genieten. Alles was echter niet altijd peis en vree en redelijk wat gebruikers kregen af te rekenen met vervelende bugs. In november zal Microsoft echter een nieuwe grote update uitbrengen. Naast bug fixes kan daar nog een hele hoop aan toegevoegd worden. Mogelijk horen we dan ook wanneer Windows 10 Mobile voor iedereen beschikbaar zal worden. Nog in november zal Windows 10 ook naar de Xbox One komen. Of al onze voorspelling echter zullen kloppen, kom je vanavond te weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business