Nieuws

Microsoft rolt Windows 10 voor Lumia smartphones in december uit

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het in december zal beginnen met het verspreiden van de officiële versie van Windows 10 Mobile.

Microsoft zal de update naar Windows 10 voor mobiele toestellen in december beschikbaar maken. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt via commentaren op de officiële Lumia Facebookpagina. Daar stelde het officiële account dat “algemene beschikbaarheid van Windows 10 op andere toestellen, inclusief mobiele telefoons, in december van start zal gaan.”

De officiële Windows 10 versie voor desktops is al sinds 29 juli te downloaden, maar op Windows 10 Mobile bleef het nog wachten. Dat de update in december door iedereen die aanmerking komt meteen zal binnengehaald kunnen worden, staat nog niet vast. Microsoft zal waarschijnlijk met telecomproviders moeten samenwerken om de update te verspreiden. De net aangekondigde nieuwe Lumia’s van Microsoft zijn de eerste mobiele telefoons die Windows 10 voorgeïnstalleerd zullen hebben.

Daarnaast hangen er een paar voorwaarden aan vast om Windows 10 op je mobiele toestel te zetten: je moet minstens 8 GB geheugenruimte kunnen voorzien. Specifiek voor de Lumia smartphones moet ook de Lumia Denim software geïnstalleerd zijn.

Microsoft heeft tevens een lijst vrijgeven die opsomt welke Lumia’s een gratis upgrade krijgen. Daaronder vallen: Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930. Het bedrijf stelt ook dat “functies kunnen variëren per toestel”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business