Nieuws

Is er water op Pluto?

Komende donderdag heeft NASA opnieuw een ‘amazing discovery’ te delen met de wereld. Is er water op Pluto, of misschien zelfs leven?

Nasa lijkt goed op dreef te zijn. Elke week deelt het een nieuwe foto van Pluto en vorige week nog riep het de wereld bij elkaar om te verkondigen dat er vloeibaar water op Mars is – al mag de Mars Rover er niet van drinken. Komende donderdag roept het iedereen opnieuw samen om een wereldschokkende mededeling te doen over Pluto.

Alan Stern, planetair wetenschapper bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, sprak zijn mond voorbij terwijl hij een voordracht gaf aan de universiteit van Alberta. Hij mocht, van NASA, niet zeggen waar het over gaat, maar hij noemt het zelf ‘amazing’. Volgens de Britse Mirror liet hij de teaser vallen toen hij het had over Pluto en zijn maan Charon.

Stern noemt de ex-planeet levendig, met de aanwezigheid van weer en een actieve geologie. Charon bezit daarnaast een donkere rode vlek die wetenschappers fascineert en verwart. Mogelijk gaat het om een doodgewone vlek of een mineraal.

De populairste theorie over de aankondiging die momenteel de ronde doet, gaat over de mogelijke aanwezigheid van bevroren oceanen onder het oppervlak. Deze zouden dan verantwoordelijk kunnen zijn voor de vorming van de ‘koude’ vulkanen die te zien zijn op foto’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business