Nieuws

Alle Windows-versies getroffen door kritiek lek

Naar goede gewoonte rolt Microsoft elke tweede dinsdag van de maand patches uit. Deze keer is er een patch voorzien die een probleem in alle versies van Windows moet oplossen.

Een lek dat zich in Internet Explorer 7 tot en met 11 bevindt, kan er voor zorgen dat iemand remote de controle over je toestel overneemt. Dit probleem doet zich voor in alle ondersteunde versies van Windows, gaande van Windows Vista tot en met Windows 10. Ook Windows Server bevat hetzelfde probleem, al is het hiaat hier minder kritisch omwille van de geavanceerde beveiligingsmode.

Het probleem bevindt zich in de manier waarop Internet Explorer objecten in zijn geheugen behandelt. Cybercriminelen kunnen hier misbruik van maken doormiddel van gecomprimeerde websites. Bij een geslaagde aanval kunnen hackers toegang verschaffen tot het systeem met dezelfde rechten als een ingelogde gebruiker. Hierdoor zullen de criminelen in staat zijn programma’s te installeren, data te verwijderen en meer.

Om het probleem van de baan te helpen heeft Microsoft de patch MS15-106 uitgerold, welke via Windows Update op je computer geïnstalleerd kan worden. De patch zorgt onder andere voor een verandering in de manier waarop Internet Explorer, JScript en VBScript objecten in het geheugen behandelen. Zelfs wanneer je geen gebruik maakt van Internet Explorer doe je er goed aan de update te installeren. Je hoeft namelijk maar één keer per ongeluk op de blauwe E te klikken om de pineut te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business