Nieuws

Project A²: VMware-apps in je Tesla

VMware demonstreert in Barcelona de kracht van Project A². Daarmee biedt de virtualisatiespecialist een oplossing om apps uit te rollen naar zowat ieder denkbaar toestel.

Project A² is een combinatie van Airwatch en App Volumes. Met Airwatch biedt VMware traditioneel een enterprise mobility management-suite, terwijl App Volumes instaat voor de uitrol van applicaties naar (virtuele) machines. A² is meer dan de som van de twee onderdelen: de software laat administrators toe om met enkele muisklikken een berg aan applicaties uit te rollen naar eender welk toestel, virtueel of niet.

Op het podium demonstreert het bedrijf hoe eenvoudig het is om een berg apps uit te rollen naar de fysieke Windows 10-laptop van een werknemer. De werknemer met een Windows 10-toestel moet niets meer doen dan via het ingebouwde instellingenmenu inloggen met z’n professioneel mail-adres, en wachten. De IT-manager kan de laptop in kwestie vervolgens onmiddellijk terugvinden via de beheertools en er de nodige software naar pushen via een simpele wizard. Eventuele policies voor het toestel (zoals ‘usb-sticks verbonden) kunnen zo eveneens geïmplementeerd worden.

Project A² maakt het mogelijk om apps naar ieder platform te pushen, en dat is nodig. “Mensen hebben steeds meer toestellen, en willen op al die toestellen aan hun apps kunnen”, klinkt het. Dat VMwarez ‘alle toestellen’ letterlijk neemt mag duidelijk zijn. Via Project A² is het zelfs mogelijk om een app te pushen naar de gigantische 17 inch-console van een Tesla. Nuttig? Niet echt, maar als statement over flexibiliteit kan het wel tellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business