Nieuws

Nissan toont zelfrijdende conceptwagen

Nissan stelt alweer een nieuwe concept car voor. Dit keer is het een specialist van de Gault Millau.

Nissan houdt van zijn concepten. Een tijdje geleden stelde het al een idee voor dat zich richtte op zogenaamde ‘share natives’, nu richt het zich op de foodies. Natuurlijk wilt Nissan meer bereiken met dit concept, het probleem is alleen dat het verhaal stilaan begint te vervelen, zonder dat we veel resultaat zien.

De nieuwe IDS concept vehicle zou een 30 kWh-batterij bezitten die een bereik toestaat tot 170 kilometer. Net als bij voorgaande concepten gaan de deuren langs het midden open en bestaat de besturing van panelen uit touch screens. Wel een nieuwigheid: de auto zou gebruik maken van een systeem dat de auto volledig zelfrijdend maakt. Het concept zou moeten bewerkstelligd worden tegen 2020. Het systeem zelf zou echter vanaf volgend jaar reeds kunnen getest worden.

Het design lijkt ontsnapt te zijn uit de Will Smith-klassieker iRobot. Ook langs de binnenkant: wanneer je de automatische piloot inschakelt, verdwijnt je stuur en wordt het een tablet. De feature die de aandacht van internationale media weet te stelen, is echter de mogelijkheid van de auto om restaurants aan te raden. Het zegt veel over de aandacht voor de nieuwste concept car.

Blijf je graag op de hoogte van de recentste ontwikkelingen rond connected cars, van elektrische auto’s tot zelfrijdende wagens? Schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang binnenkort het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business