Nieuws

Zo controleer je zelf hoe kwetsbaar jouw Android-toestel is

Met behulp van een nieuwe open-source app kan je voor eens en altijd achterhalen hoe veilig jouw Android-toestel is.

Van StageFright en gevaarlijke berichtjes tot een Wifi Direct-lek en gestolen pincodes… Het voorbije jaar zijn er een hoop gaten in de beveiliging van Android aan het licht gekomen. Google doet zijn best om de problemen in maandelijkse updates op te lossen. Doordat het bedrijf geen controle heeft over toestellen van andere fabrikanten blijven veel smartphones echter erg kwetsbaar.

Hierdoor is de kans dat je momenteel onbewust met een toestel op zak loopt die een open deur biedt aan hackers erg groot. Enkele appontwikkelaars hebben daarom besloten een applicatie te maken die je met de neus op de feiten drukt. Hun app controleert namelijk of je smartphone de benodigde updates heeft gekregen om gekende gaten te dichten. “Deze tool is bedoeld om eindgebruikers te tonen voor welke aanvallen hun toestel kwetsbaar is,” leggen de makers van de app uit.

De Android Vulnerability Test Suite (VTS) is te vinden op Google Play. Aangezien het om een open-source project gaat, hebben de ontwikkelaars de code ook vrijgegeven op Github. Programmeurs en sympathisanten worden aangemoedigd een bijdrage aan de code te leveren om het programma verder te optimaliseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business