Nieuws

Echte Windows-programma’s op Windows Phone

Windows Mobile werd met de nieuwe Lumia’s een stuk interessanter. Dankzij Continuum kan je binnenkort ook echte Windows-programma’s in je broekzak steken.

Met Windows Continuum wil Microsoft zijn slogan ‘One Windows’ kracht bijzetten. Het komt erop neer dat je mobiele telefoon ook kan worden ingezet als computer. Wie dan een speciaal docking station bezit, kan overal computeren vanop zijn smartphone. De eerste telefoons die hiervan gebruik zullen maken, zijn de binnenkort verkrijgbare Lumia 950 en Lumia 950 XL.

De toestellen moeten meer worden dan simpele Windows Phones. Op de huidige Lumia’s staan al programma’s die Continuum makkelijk kan uitvergroten naar PC-formaat, zoals de Office apps, maar daar mag het volgens CEO Satya Nadella niet ophouden. Na verloop van tijd, liefst zo snel mogelijk, moeten de toestellen ook volledige Windows-programma’s gaan aankunnen.

Dat werd aangekondigd door Ginny Caughy, een medewerkster van het Windows ontwikkelaarsplatform. Zij zei dat Windows Mobile na verloop van tijd ook Win32 apps zal draaien. De kloof met de app-rijke winkels van Google en Apple kan zo in één klap dichtgereden worden. Aangezien sommige programma’s veel meer rekenkracht nodig hebben, zal Microsoft aan die nood tegemoet komen met een extrakrachtige Surface Lumia, gericht op de bedrijfswereld.

Toekomstvisie

De geboorte van Windows 10 zet een wereld op zijn kop. Alles dat trouwe Windows-gebruikers al jaren kennen en vertrouwen zag er plots anders uit en dat zal in de toekomst niet veranderen. Windows is niet langer een programma, maar een dienst. Er komen geen nieuwe besturingssystemen meer; het huidige zal constant evolueren. Ook de mobiele afdeling gaat daar de gevolgen van voelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business