Nieuws

ING lanceert app om met je smartphone te betalen

ING Nederland lanceert een nieuwe app die klanten met een smartphone die NFC ondersteunt, toelaat om mobiel betalingen uit te voeren.

ING Nederland heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee klanten van de bank contactloos kunnen betalen met hun smartphone, op basis van NFC.

Na een testperiode van enkele maanden bij duizenden klanten, is de Mobiel Betalen-app voortaan voor iedereen beschikbaar in de Google Play Store. De enige voorwaarde is dat je smartphone draait op Android 4.4 of hoger en een NFC-chip aan boord heeft. Volgens ING is 65 procent van de smartphones in Nederland gechikt.

De app kan worden gebruikt om contactloze betalingen uit te voeren, en tot een bedrag van maximaal 25 euro hoef je daar niet noodzakelijk je pincode voor in te geven. Om hogere bedragen te kunnen betalen is het sowieso verplicht. Die geef je dan in via de app.

Betalen met de app kan overal waar ook al met een NFC-betaalpas kan worden betaald. Volgens ING zijn dat momenteel zo’n 100.000 plaatsen verspreid over heel Nederland.

De app kan de eerste zes maanden gratis worden uitgeprobeerd, nadien betaal je 50 cent per maand per geactiveerde rekening. Voor studenten blijft de applicatie wel permanent gratis.

Belgische ING-klanten zullen wellicht nog even moeten wachten op de app, aangezien het contactloos betalen via NFC in België nog niet zo goed is ingeburgerd als in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business