Nieuws

Samsung Gear VR krijgt webbrowser

Wie niet van spelletjes en video’s houdt, kon vooralsnog niet veel doen met de Samsung Gear VR. Met de nieuwe virtuele webbrowser zijn de mogelijkheden echter eindeloos.

Vanaf 2 december is de bètaversie van Samsung Internet for Gear VR beschikbaar in de Oculus Store. De app is een virtuele browser waarmee gebruikers naar hartenlust op het internet kunnen surfen. De nieuwe browser ondersteunt 360-graden-, 3D- en HTML5-video’s, waardoor gebruikers ten volle van films kunnen genieten in een virtuele omgeving.

Surfen op het internet lukt uiteraard niet zonder het ingeven van tekst. Samsung lost dit probleem op door stemherkenning samen met een virtueel toetsenbord toe te voegen aan de Gear VR. Ook ‘Gaze Mode’ draagt verder bij tot een eenvoudige en intuïtieve besturing van de app. Je kan met deze mode namelijk menu’s selecteren door er simpelweg naar te staren.

“Als een pionier in de mobiele VR-industrie werkt Samsung continu aan het aanbieden van realistische ervaringen in de veranderende wereld van virtuele realiteit,” vertelt CHan-Woo Park van Samsung. “Met de toenemende vraag naar 360-graden, neemt de hoeveelheid videocontent snel toe. Samsung Internet for Gear VR verrijkt het VR-ecosysteem verder, waardoor een nieuwe industriestandaard voor VR-ervaringen wordt gezet.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business