Nieuws

Lenovo-desktop is ook projector

Lenovo introduceert een krachtige maar kleine desktop, die optioneel uitgerust wordt met een draadloze projector.

Lenovo zit op interessante projectortechnologie, en dat zullen we geweten hebben. Na enkele originele tablets met ingebouwde projector, pakt het Chinese merk nu uit met een desktopvariant van de formule.

De Ideacentre 610S, aangekondigd op CES in Las Vegas, en een compacte desktop met de nodige pk’s, die optioneel een team vormt met een mini ledprojector. Met de combinatie wordt de pc onmiddellijk een multimediahub, klinkt het. De projector moet in staat zijn om helder te beamen tot een schermdiagonaal van 100 inch, al weten we niet hoe helder de kamer daarvoor mag zijn.

Het projectordeel werkt in tandem met de 610S-desktop, een stijlvol Windows 10-toestel. De desktop is in verschillende smaakjes verkrijgbaar, tot en met een i7 processor van de nieuwste generatie. Wie wil gamen kan het toestel uitrusten met een Nvidia GTX 750Ti, niet de modernste grafische kaart, maar zeker een flinke boost tegenover de geïntegreerde processorgraphics.

Verder kan je opteren voor tot 16 GB aan DDR4 geheugen en opslag tot 2 TB. Hoewel Lenovo de details niet specifiek meedeelt, lijkt het hier om klassieke harde schijven te gaan. Het is onduidelijk of je een ssd met een hdd voor massa-opslag kan combineren, de optie die volgens ons voor een dergelijk toestel het interessantst is.

Het stokpaardje van dit toestel blijft natuurlijk de draadloze projector. Doordat die vlot met je desktop verbindt hoef je geen afzonderlijke hardware te kopen of lange kabels door je huis te trekken. Het pakket lijkt ons vooral interessant voor wie een eenvoudige oplossing wil voor een multimediadesktop in de woonkamer. Europese prijzen kennen we nog niet, maar Lenovo laat in een persbericht weten dat de Ideacentre 640S met optionele projector te koop zal zijn voor 849 dollar, en dat vanaf juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business