Nieuws

Parrot Disco is een drone met vleugels

Tot vandaag waren drones die geen quadcopters waren ofwel onbetaalbaar of onbestuurbaar. Met de nieuwe Disco drone verandert dat.

Drones zijn tof speelgoed. Elke man weet het en elke vrouw van die man denkt ‘jongens toch’. Gelukkig worden ze steeds goedkoper en beter, wat het aantal stukgevallen exemplaren doet afnemen. Tot op vandaag zijn haast al die drones echter quadcopters, aangezien die makkelijk te stabiliseren en te bedienen zijn. Parrot komt nu toch met een ‘fixed-wing’ model; een drone met vleugels.

Het nieuwe toestel lijkt op een futuristische stealth bommenwerper en vereist naar verluidt geen leercurve. Dankzij een erg actieve ingebouwde autopiloot, uitgerust met vele sensoren, vliegt het toestel haast zichzelf. Om te beginnen, gooi je het simpelweg in de lucht, waarna hij de benodigde hoogte opzoekt. Wanneer je vervolgens een handeling wilt uitvoeren die niet mogelijk is of het toestel schade kan berokkenen, grijpt de autopiloot in en negeert hij die handeling. Ook het landen gebeurt automatisch. Wie geen zin heeft om actief te vliegen, kan een vluchtplan uitstippelen en de Disco dit laten afleggen.

De autonomie zou een goeie 45 minuten bedragen, wat een ruime verdubbeling is ten opzichte van de meeste quadcopters. De Disco heeft een 14 MP-camera aan boord met beeldstabilisatie. Het is echter nog niet duidelijk of het toestel bruikbaar zal zijn op alle terreinen, aangezien het ergens moet kunnen ‘crashen’ om te landen en het opstijgproces niet overal even makkelijk gaat.

De Disco zal ergens in 2016 beschikbaar zijn. Een prijs is voorlopig nog niet geweten.

https://www.youtube.com/watch?v=imtqooJj0I4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business