Nieuws

Kingston usb-stick heeft numeriek toetsenbord

Kingston breidt zijn DataTraveler-reeks uit met een usb-stick met ingebouwd toetsenbord. Dat heb je nodig om toegang te krijgen tot de versleutelde data op de staaf.

Kingston zet met de DataTraveler-reeks al langer in op usb-sticks met een vergevorderde beveiliging. De DataTraveler 2000 is een usb-stick met hardware-encryptie en beveiliging door middel van een pincode. Die pincode geef je rechtstreeks op de stick zelf in, die daartoe ins uitgerust met een klein numeriek toetsenbord.

Kingston richt zich met het product op professionele gebruikers die omwille van hun job en de data waarmee ze rondlopen een vergevorderde vorm van beveiliging nodig hebben. Door de encryptie volledig naar de usb-stick te verhuizen hoeft er geen tooltje op te starten wanneer je de stick in een pc steekt. Een groot voordeel, want dat maakt het toestel compatibel met iedere pc, onafhankelijk van het besturingssysteem.

De data op de usb-stick wordt versleuteld met AES 256-bit-encryptie. Na 10 mislukte inlogpogingen wordt de data op de stick automatisch gewist. De stick is uiteraard compatibel met usb 3.0 en is beschikbaar als 16 GB, 32 GB en 64 GB-model. De snelheden variëren al naargelang het model, met sequentiële leessnelheden tussen de 120 MBps en de 135 MBps, en schrijfsnelheden tussen de 20 MBps en de 40 MBps. De focus ligt duidelijk op de encryptie, want dat is niet zo veel.

De stick kan verder tegen een (redelijke) hoeveelheid water en stof dankzij de IP57-rating. Het ding komt nog dit kwartaal op de markt, maar de adviesprijs voor de Benelux kennen we nog niet. Afgaande op de andere veilige telgen in Kingstons productreeks vermoeden we dat de DataTraveler 2000 niet van de goedkoopste zal zijn. De investering is zoals gewoonlijk bij deze toestellen z’n geld enkel waard wanneer de beveiliging een prioriteit is.

BeveiligingbeveiligingCES 2016kingston

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals