Nieuws

Sony toont projector van de toekomst

De innovatieve Life Space UX-lijn van Sony heeft een bijzonder projector voortgebracht. Binnenkort iedereen een projector?

Twee jaar geleden heeft Sony op CES 2014 een toekomstvisie getoond onder de noemer Life Space UX. De concepten zagen er futuristisch uit, maar vandaag zijn er al een aantal realiteit. Sony heeft een draagbare, kleine kortafstandsprojector gelanceerd. De Sony Ultra Short Throw Projector is een kleine projector dat een beeld kan tonen met een heel korte projectie-afstand.

Het kleine ding meet amper 81mm x 131mm x 131mm en heeft een batterij aan boord die twee uur meegaat. Het geprojecteerde beeld heeft een resolutie van 1.366 x 768 pixels en een lichtopbrengst van 100 lumen. De geprojecteerde beeldgrootte varieert tussen 22 en 80 inch en maakt gebruik van autofocus. Er is een HDMI-ingang, maar je kan ook draadloos verbinding maken met je pc of tv.

De projector heeft ook Bluetooth LE aan boord, zodat het automatisch media vanaf je smartphone kan afspelen van zodra beide apparaten in elkaars buurt liggen. In de kleine projector zit ook een luidspreker gebouwd, zodat je overal ook van klank kan genieten bij het beeld. Wie dat wil, kan de projector ook als designlamp gebruiken. Om dat te begrijpen, moet je het filmpje onderaan bekijken.

De optionele staander is bovendien een uitstekend accessoire voor wie graag zijn huis strak wilt aankleden. Je verwacht dat het om een simpele luidspreker gaat, tot het beeld tevoorschijn komt.

In Japan lanceert het kleine wonderding 13 februari aan een pittige prijs van omgerekend 730 euro. In Amerika zou de kleine projector tegen de zomer beschikbaar moeten zijn. Over Europa wordt voorlopig nog met geen woord gerept.

https://www.youtube.com/watch?v=EfevYQWIqgM

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business