Nieuws

Apple werkt aan kleine iPhone 5se

Apple is klaar om een verse iPhone op de markt te brengen, zo verkondigen hardnekkige geruchten. Opmerkelijk: het gaat niet om een nieuw model, maar een upgrade van de vorige generatie.
De iPhone 6 en 6 Plus. Beeld: Hadrian / Shutterstock.com

Apple legt ergens rond het einde van maart of begin april een nieuwe smartphone in de rekken. Geruchten over de kleinere iPhone klinken steeds luider en de informatie over het toestel wordt specifieker. Bovendien is er ook een foto opgedoken, al valt niet te achterhalen of deze authentiek is.

Al in december van vorig jaar speculeerde een kenner dat Apple een dergelijk toestel achter de hand hield. Analist Ming-Chi Kuo van GHI Securities lijkt gelijk te zullen krijgen. De goed ingelichte website 9to5Mac plakte onlangs een naam op de nieuwe telefoon: de iPhone 5se. Geen nieuw familielid dus van de zesde generatie iPhones, maar een update van de iPhone 5s. Zoals Kuo enkele maanden geleden al aankondigde, gaat het om een 4-inchmodel dat de ingewanden zal krijgen van de iPhone 6. Dat betekent onder andere dezelfde camera’s voor en achteraan, een NFC-chip, de A8 processor, en ook identieke kleurenopties als de iPhone 6.

De iPhone 5se (rechts) naast een iPhone 5s

Opvallend detail: ook Live Photos zal op de 5se te vinden zijn. Die functie is ontwikkeld voor 3D Touch, maar dat innovatieve display zal de kleinere telefoon niet bevatten. Apple zal Live Photos zonder de druktechnologie integreren, om het platform bij zo veel mogelijk van zijn gebruikers te krijgen.

Het model zou eind maart of begin april in de rekken moeten liggen. Waarschijnlijk zal Apple stoppen met de verkoop van de iPhone 5s en dit toestel in de plaats aanbieden voor een gelijkaardig prijskaartje van circa 400 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business