Nieuws

Robot Pepper gaat smartphones verkopen

Om het nut van Pepper aan bedrijven te tonen, zal een smartphonewinkel worden geopend waarin enkel robots werken.

Van links naar rechts: De robot waarbij je contracten kan tekenen, de winkelmanager en de robot die voor vermaak zorgt.

Zo’n 1,5 jaar geleden werd de robot Pepper voor het eerst aan de wereld voorgesteld. De robot had het vermogen om menselijke emoties te herkennen en zag er bovendien erg schattig uit. Softbank hoopte op deze manier dat zijn robot mensen blij kon maken en hun verdriet kon wegnemen.

Momenteel heeft de Japanse robotmaker echter grootsere plannen voor ogen. Softbank wil zijn robot namelijk inzetten in het bedrijfsleven. Om de talenten van Pepper ten toon te spreiden en de robot verder te testen, zal de robotfabrikant daarom een smartphonewinkel openen, waarbij het personeel volledig uit robots zal bestaan.

[related_article id=”160458″]

De unieke Pepper-winkel zal zijn deuren openen in maart. In de winkel zullen verschillende Pepper-robots rondrijden om je de weg te wijzen, advies te geven en een babbeltje te slaan. De winkel dient als een grootschalig experiment van Softbank en zal slechts voor een beperkte termijn open zijn.

Succesvolle verkoop

Sinds de lancering van de robot in juni zijn er elke maand 1.000 Peppers over de toonbank gevlogen. Vooralsnog waren de mogelijkheden van de robot, welke zo’n 1.500 euro kosten, eerder beperkt. Softbank gaat hier echter verandering in brengen en rolt op 22 februari een gamma aan apps uit. Deze apps zullen de robots helpen bij het communiceren met klanten en het opvolgen van Pepper zijn gedrag.

mobielpepperrobotsmartphonesoftbankwinkel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals