Nieuws

NK7: de superflitspaal die geen rijstrook ontziet

Wie een zware voet heeft mag het benauwd krijgen, de Belgische politiediensten zetten binnenkort een ultraflitspaal in die over zes rijstroken tegelijk kan flitsen.

De NK7 superflitspaal kan in totaal zes rijstroken in het oog houden, drie in iedere richting. Het toestel, dat snelheidsovertreders over de ganse breedte van een autosnelweg kan betrappen, komt binnenkort naar België. Dat weet La Capitale. Ondanks de naam zal je het toestel echter niet zien flitsen. Het maakt gebruik van infraroodlicht waardoor je pas zal weten dat je geflitst bent wanneer de boete de brievenbus binnenrolt. Een mail van de politie zal je echter niet krijgen.

De superflitspaal is uitgerust met twee radars, ééntje doet de oorspronkelijk meting, de tweede controleert. Het toestel, dat mobiel kan ingezet worden, kan drie bestuurders tegelijkertijd betrappen. Alsof dat allemaal nog niet volstaat heeft de NK7 een laatste wapen in z’n arsenaal: hij is quasi immuun voor reflecties en kan dus ingezet worden in tunnels.

Verschillende politiecorpsen in Vlaanderen testten het toestel al uit, en drie voegde er één toe aan hun arsenaal. Als alles goed gaat moeten de eerste allesziende camera’s vanaf volgende maand aan de slag gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business