Nieuws

Sony dumpt Xperia Z-lijn

Het is gedaan met de Xperia Z-reeks van Sony: geen enkel toestel zal nog de letter 'Z' dragen. In de plaats daarvan wordt ingezet op de X-reeks.

Wanneer Jun Makino, Sr. Product Marketing Manager bij Sony Mobile, gevraagd werd of de nieuwe telg van de Xperia Z-familie binnenkort werd aangekondigd, kon hij daar kort over zijn: nee. Volgens hem eindigt de lijn met de Sony Xperia Z5.

Dat werd gemeld door uSwitch. In een exclusief interview met Makino werd gepolsd naar de verwachte Sony Xperia Z6, waarna de manager liet weten dat die Z6 er nooit zal komen. Wanneer werd doorgevraagd bevestigde Makino het nieuws en voegde hij toe dat ze “naar het volgende niveau treden met de Xperia X serie”.[related_article id=”177330″]

Deze ommekeer betekent een fundamentele verandering in de marketingstrategie. Sinds 2013 werden de Sony’s Z-lijn gestaag aangevuld, wat een totaal van 10 smartphones opleverde, waaronder verschillende vlaggenschepen. De laatste in de reeks werden de Xperia Z5 Compact, Z5 en Z5 Premium.

Achteraf gezien is het logisch dat Sony zich nu met volle macht op een andere reeks gooit: de onlangs voorgestelde Xperia X Performance heeft alle kwaliteiten om een nieuw vlaggenschip te zijn. Vanaf nu wordt ‘X’ dus de nieuwe ‘Z’.

sonyxperiaxperia z

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN