Nieuws

Sony sluit deuren van PSP PlayStation Store

Het leven van de PSP PlayStation Store hing al enige tijd aan een zijden draadje. Tegen het einde van maart zal de winkel van Sony voorgoed verdwijnen.

Op zijn site heeft Sony laten weten dat de PSP PlayStation Store op 31 maart zal worden opgedoekt. In Europa werd de winkel al gesloten in 2014, kort nadat het einde van de PlayStation Portable werd aangekondigd. Tot nu toe kon je echter in Noord-Amerika nog steeds gebruik maken van de PlayStation Store voor je PSP.

[related_article id=”177632″]

Na het einde van de PSP PlayStation Store zal je nog steeds je gedownloade spellen kunnen bekijken en spelen als voorheen. Het zal echter niet langer mogelijk zijn om rechtstreeks van je handheld spellen te downloaden. Wel zal je nog steeds PSP-games via de PlayStation Store-website kunnen downloaden, waarna je de spellen via een USB-kabel kan overzetten.

Ook aan zijn PlayStation TV maakt Sony een einde. De microconsole werd in 2013 gelanceerd in Japan, waarna het een jaar later in Noord-Amerika en Europa beschikbaar werd. Met het toestel kon je veel PlayStation Vita-, digitale PlayStation One- en PSP-spellen spelen. Ook ondersteunde de microconsole PlayStation Now en kon je PlayStation 4-games streamen via Remote Play. De verkoop van de PlayStation TV kwam nooit echt op gang, waardoor de prijs van het toestel al snel daalde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business