Nieuws

Windows 10 Mobile komt in maart

Deze maand nog plant Microsoft Windows 10 Mobile op alle compatibele Lumia’s te krijgen. Een haalbare kaart of praat voor de vaak?

Windows 10 Mobile bewees de voorbije maanden een zware boterham op de Microsoft-maag te zijn. Oorspronkelijk zou de upgrade verschijnen in december van vorig jaar, maar die deadline werd niet gehaald. Hoewel er geen nieuwe deadline werd gesteld, wist VentureBeat dat Microsoft intern februari had vooropgesteld als nieuwe releasedatum. Ook dat werd niet gehaald. Nu verklaart Microsoft echter officieel dat de upgrade deze maand nog moet verschijnen.

Microsoft verklaarde eerder dat de uitgestelde deadline geen probleem vormde voor gebruikers, aangezien zij dan meteen de februari-update meekregen die de Lumia 950 en 950XL-toestellen ook reeds kregen. Handig voor de klant, luidde de redenering. De realiteit zal echter net iets ingewikkelder zijn.

De upgrade en de update zijn namelijk opnieuw losgekoppeld van elkaar, wat betekent dat gebruikers beide processen apart moeten doorlopen. Bovendien begint de update/upgrade niet spontaan en moeten de gebruikers zelf de update initialiseren.

De enige toestellen die momenteel Windows 10 Mobile draaien, blijven zo de recentste Lumia’s: 950 en 950 XL. Verder zou zowat elke Lumia met Windows Phone 8 de update krijgen. De volledige lijst met toestellen vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business