Nieuws

Zo installeer je Windows 10 Mobile op jouw Lumia

Microsoft rolt Windows 10 Mobile uit naar oude Lumiatelefoons. Hoe installeer je die en kan jouw toestel überhaupt met de upgrade overweg?

Microsoft rolt, weliswaar iets later dan gepland, Windows 10 Mobile uit naar oudere Lumia’s. Voor je kan uitkijken naar die update controleer je best even of jouw toestel ondersteunt wordt door Microsofts nieuwste mobiele besturingssysteem. Volgende toestellen zijn momenteel compatibel: de Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430 en de 435. De veel obscuurdere BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q en MCJ Madosma Q501 worden eveneens ondersteund.

Voorbereiding

Staat jouw toestel in de lijst, dan kan je de update spoedig verwachten. Ter voorbereiding download je best de Upgrade Advisor-app. Daarmee bereid je je toestel voor op de upgrade door de nodige opslagruimte vrij te maken. Als je eerst nog enkele updates van je oude Windows 8.1 Mobile moet uitvoeren voor een vlotte transitie, dan vertelt de app dat ook.

[related_article id=”178409″]

Microsoft kiest zoals de meeste fabrikanten voor een gefaseerde uitrol van de upgrade. Wie met zijn desktop of laptop overschakelde naar Windows 10 kent het idee: niet iedereen krijgt Windows 10 Mobile op hetzelfde moment en een duidelijke indicatie voor wanneer jij precies aan de beurt bent bestaat niet. Geduld uitoefenen is dus de boodschap, al zorg je er best voor dat je telefoon de update binnenhaalt zodra die er ook echt is

Om dat te verzekeren ga je via start naar het overzicht van al je geïnstalleerde apps. Selecteer daar Instellingen en navigeer naar Telefoonupdate. Zorg dat ‘Melden wanneer updates beschikbaar zijn voor mijn telefoon’ en ‘Updates automatisch downloaden’ staan aangevinkt. Is de update er al, dan kan je hem in dit menu ook downloaden en installeren.

Voor- en nadelen

Ben je ongeduldig aan het wachten, dan raden we je aan in afwachting een back-up van je belangrijke bestanden te maken. Je toestel krijgt per slot van rekening een ingrijpende systeemupgrade en er kan altijd iets verkeerd lopen.

Upgraden is sowieso een goed idee, al zijn er redenen om te wachten. Zo kende Windows 10 Mobile aanvankelijk wat stabiliteitsproblemen en kan het een goed idee zijn om eerst even te Googelen hoe mede Lumia-eigenaars met hetzelfde toestel het nieuwe besturingssysteem ervaren. Bovendien betekent de update dat je Here Maps vaarwel zegt: op Windows 8.1 Mobile blijft die applicatie (zonder verdere ondersteuning) werken, maar Here haalt de app voor Windows 10 deze zomer helemaal offline.

Voor extra informatie kan je terecht op de hulppagina van Microsoft zelf.

lumiamicrosoftmobielWindowswindows 10 mobile

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN