Nieuws

Adobe prepareert noodpatch voor gevaarlijke Flash-exploit

Een in alle haast ontwikkelde patch moet een zero-day bug in Flash verhelpen die al misbruikt wordt door cybercriminelen. De exploit laat toe om de complete controle over een toestel te verkrijgen.

Adobe heeft zijn gebruikers ingelicht dat het een patch voorbereidt voor een zero-day kwetsbaarheid die al effectief misbruikt is door hackers. Het bedrijf zet er vaart achter, omdat de bug toelaat om een toestel compleet over te nemen.

In zijn veiligheidsadvies stelt Adobe dat het om een kwetsbaarheid gaat in Adobe Flash Player 21.0.0.197 en vroegere versies voor Windows, Mac, Linux en Chrome OS. “Adobe is zich ervan bewust dat [de bug] actief misbruikt wordt op systemen met Windows 10 en eerder,” zegt het in het rapport. Een aanpassing die met Flash Player 21.0.0.182 werd geïntroduceerd, zorgt ervoor dat het risico op exploitatie in die versie en de latere software verminderd.

Adobe plant om vandaag de patch beschikbaar te stellen. Het raadt gebruikers aan om alvast te controleren of ze de meest recente update van Flash Player hebben binnengehaald en om deze in elke browser die ze gebruiken te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business