Nieuws

Samsung sleept patent voor slimme lenzen in de wacht

Samsung werkt aan een paar slimme lenzen, waarmee je beelden kan bekijken, foto’s kan nemen en met je smartphone communiceren.

Alles wijst erop dat Samsung het succes van zijn Gear VR wil verhalen in de wereld van augmented reality. In tegenstelling tot virtual reality wordt je hier niet naar een volledig nieuwe wereld gekatapulteerd, maar worden extra beelden aan de ‘normale’ wereld toegevoegd. Zo kan je woonkamer bijvoorbeeld plotsklaps worden overspoeld door gevaarlijke robots, welke je zo snel mogelijk dient neer te knallen.

Samsung werkt echter aan een ietwat subtieler gadget dan de Hololens van Microsoft. Het bedrijf heeft namelijk een patent ingediend voor slimme lenzen. In deze lens zitten een camera, bewegingssensoren, transmitter en scherm verwerkt. Hierdoor kan het gadget communiceren met je smartphone, kan het foto’s nemen en extra beelden tonen. Door te knipperen, zal je je paar slimme lenzen kunnen aansturen.

Samsung diende de patent al in 2014 in, maar de goedkeuring door de Zuid-Koreaanse instanties gebeurde nog maar net. Ondertussen heeft het bedrijf er een hoop concurrentie bijgekregen. Google experimenteert namelijk eveneens met slimme contactlenzen, waarvoor het al in 2015 een patent verkreeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business