Nieuws

Microsoft Edge-gebruikers krijgen meer controle over Flash

Flash wordt geteisterd door allerhande veiligheidsproblemen. Microsoft zal je daarom meer controle over Flash in Edge geven.

Microsoft moedigt zijn klanten al enige tijd aan om af te stappen van Flash. Ondertussen zijn er immers een hoop nieuwe webstandaarden, die betere beveiliging en prestaties bieden. Met de verjaardagsupdate van Windows 10 zal Microsoft zijn klanten daarom meer controle over Flash in Edge geven.

[related_article id=”179106″]

Content die gebruik maakt van Flash en aan de zijkant van een webpagina wordt weergegeven, zal automatisch worden gepauzeerd in Edge. Slechts wanneer je op deze regio’s klikt, zal de inhoud worden afgespeeld. Flash-content die zich in het midden van een website bevindt, zal daarentegen wel gewoon worden afgespeeld. Hierdoor kan je zonder problemen spellen spelen en filmpjes bekijken.

Verder belooft Microsoft dat gebruikers in de toekomst extra controle over Flash zullen krijgen. Ook zal je binnenkort de aanwezigheid van Flash op het web kunnen monitoren.

Met deze aankondiging volgt Microsoft in de voetsporen van onder andere Google Chrome en Firefox. Deze browsers keerden Flash al eerder de rug toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business