Nieuws

OS X wordt MacOS

Apple laat steeds meer hints vallen dat het werkt aan een uitgebreide rebranding. Uniforme naamgeving is het einddoel.

Met de lancering van de iPhone in 2007 werd alles met een ‘i’ ervoor populair. Het bleef daarbij niet uitsluitend bij Apple-producten, iedereen gebruikte het om een zekere sexyness aan zijn product toe te voegen. Vandaag lijken sommige mensen er nog steeds van overtuigd dat je iets niet kan verkopen, zonder er een kleine ‘i’ voor te zetten. En dat terwijl Apple zelf werkt aan een volledige rebranding, waarbij het zijn kleine letter steeds vaker achterwege laat.

Zo werd Apple TV, met zijn tvOS, gelanceerd zonder de letter, en ook de Apple Watch was i-vrij. Het is de strategie die Apple nu hanteert in een zoektocht naar logischere productnamen. De bedoeling is dat er een zekere uniformiteit in gaat sluipen. Teneinde dat doel te bereiken, lijken ook de dagen van OS X ten einde.

MacOS X

Het OS dat al jaren Macs aandrijft, zal daarmee eindelijk een naam krijgen die rechtstreeks verbonden is met het apparaat waarop het draait. Een eerste hint hiertoe verscheen vorige maand bij een update van het OS X framework. Gisteren verscheen er dan een nieuwe aanwijzing op de ecologische informatiepagina van Apple. Daarin wordt overduidelijk verwezen naar een MacOS.

Het is waarschijnlijk nog wachten tot de WWDC-ontwikkelaarsconferentie van de OS X- en iOS-bouwer in juni, alvorens we een officiële bevestiging zullen krijgen. Tot dan blijven Mac-gebruikers gewoon OS X-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business