Nieuws

Bescherm je ogen tegen het computervisie syndroom

Safety Screen laat je telkens weten wanneer je je ogen te dicht bij het scherm van je telefoon of tablet houdt. Zo wil Samsung je beschermen tegen het computervisie syndroom.

Vroeger kregen kinderen maar al te vaak te horen dat ze niet te dicht bij het televisiescherm mochten zitten. Vandaag zien we dan weer hoe ze gretig spelletjes spelen op hun tablet terwijl hun ogen haast tegen het scherm zitten gekleefd.

Computervisie syndroom

Met de Safety Screen-app voor Android wil Samsung je kinderen leren om een gezonde afstand tot het scherm te bewaren, maar vergis je niet: het zogenaamde computervisie syndroom is schadelijk voor ons allemaal, en de symptomen zijn voor iedereen wel bekend.

Volgens een onderzoek van The Wall Street Journal treedt het computervisie syndroom (CVS) op bij 90% van de mensen die een computer voor drie uur of langer per dag gebruiken. Je hebt vast al wel eens gemerkt hoe je een wazig zicht, hoofdpijn, droge ogen, nekpijn, of rode ogen kreeg nadat je je computer voor een lange tijd hebt gebruikt. Meestal verdwijnen die symptomen achteraf vanzelf, maar op lange termijn kunnen ze je schaden.

Schattig monster

Samsungs Safety Screen-app werkt heel simpel. Nadat je ze geïnstalleerd hebt vanuit Google Play, hoef je enkel nog een wachtwoord in te stellen om ze te doen werken. Samsung koos die benadering om zo kinderen (of je partner) er van te weerhouden om Safety Screen weer uit te schakelen. Jammer genoeg kan deze benadering niet vermijden dat een slim kind (of je partner) de app gewoon kan verwijderen.

Van zodra je je wachtwoord hebt ingesteld, blijft de app werken op de achtergrond. Door middel van gezichtsherkenning via de frontcamera van je toestel wordt er bepaald of je je gezicht al dan niet te dicht bij het scherm houdt. Als dat zo is, verschijnt er een schattig monstertje op het scherm dat je vraagt om je gezicht van het scherm af te wenden. Van zodra je dat hebt gedaan, krijg je een aanmoedigende beloning: “Well done!”, en kan je weer gewoon verder werken of spelen op je toestel. Je zal versteld staan hoe snel je Samsungs monstertje al ziet verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=1AC3_J4N6kw

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business