Nieuws

Google krijgt gevaarlijk Android-lek niet onder controle

Android is nog altijd niet verlost van Stagefright. Google heeft een nieuwe veiligheidsupdate uitgerold die een kritieke bug gekoppeld aan het aanslepende probleem opruimt.

Stagefright loert weer om de hoek op Android, en er lijkt nog geen einde te komen aan de lekken in dit onderdeel van het besturingssysteem. In de laatste veiligheidspatch die Google beschikbaar heeft gesteld voor de Nexus-toestellen, staan twee Stagefright-bugs bovenaan het lijstje van aangepakte problemen.

Stagefright werd in de zomer van 2015 ontdekt. De risicovolle kwetsbaarheid (eigenlijk een collectie van bugs) is genesteld in de media-tool van Android die multimediabestanden verwerkt en afspeelt, een kernonderdeel van het OS. Ondertussen heeft Google al diverse lekken opgeruimd die voortvloeien uit Stagefright, maar een definitieve oplossing is nog niet uit de bus gekomen.

Net zoals bij de vorige Stagefright-kwetsbaarheden, laten deze bugs toe om je toestel over te nemen als een hacker je een corrupt bestand stuurt via een e-mail of mms. Alle toestellen die Android KitKat 4.4.4 of later draaien bevatten de bugs. De patch poetst verder nog 10 andere kritieke fouten in Android op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business