Nieuws

Grote update maakt Google Keyboard slimmer en sneller

Veel mensen zochten in het verleden hun heil bij third party-apps om het toetsenbord op hun smartphone te verbeteren. Een update maakt het Google Keyboard echter een pak interessanter.

Google heeft een grote update uitgerold voor zijn toetsenbord voor Android. Eén van de belangrijkste nieuwe features die hierin vervat zitten, is de mogelijkheid om het klavier met één hand te gebruiken. Je kan kiezen tussen een links- en rechtshandig toetsenbord en met één tik van je vinger kan je terug naar het volledige klavier overschakelen.

Verder heb je voortaan de mogelijkheid om randen rond de toetsen te plaatsen. Hierdoor is de kans kleiner dat je een verkeerde letter typt. Ook zorgt de update ervoor dat het toetsenbord van Google een klassiek numeriek klavier bevat. Dit klavier kan je oproepen via een sneltoets naast de spatiebalk.

[related_article id=”180251″]

Niet iedereen beschikt over even grote handen. Daarom kan je voortaan de grootte van Google Keyboard aanpassen. Je krijgt de keuze tussen vijf verschillende groottes, met in het midden de normale grootte van het toetsenbord. Om betere woordvoorspellingen te krijgen, kan je er eveneens voor kiezen om data naar Google te versturen.

Als laatste bevat het klavier een hoop nieuwe gestures. Zo kan je door de spatiebalk langdurig ingedrukt te houden en naar links of rechts te bewegen, de cursor verplaatsen. Door naar links te slepen over de delete-knop kan je bovendien volledige woorden verwijderen.

Google rolt momenteel de update voor zijn Keyboard-app uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business