Microsoft trekt stekker uit kalenderapp Sunrise

Microsoft haalt Sunrise vanaf 31 augustus volledig offline en gaat de kalenderapp in Outlook integreren.

Microsoft trekt op 31 augustus de stekker uit Sunrise, de populaire kalenderapp van de Belgi Jeremy Le Van, die het vorig jaar inlijfde. Eind vorig jaar maakte het bedrijf al bekend dat het de app uiteindelijk zou samenvoegen met e-mailapp Outlook.

Sunrise zal in de komende dagen al uit de virtuele rekken verdwijnen. Wie de app reeds heeft geïnstalleerd, kan ze nog blijven gebruiken tot eind augustus. Vanaf dan zal de app niet langer functioneren.

“Hoe hartverscheurend dit ook klinkt, we zijn hard aan het werk om de magie van Sunrise naar de Outlook-app te brengen,” klinkt het in een mededeling van Sunrise. “Het volledige Sunrise-team werkt samen met het Outlook-team en het is spannend voor ons om mee te werken aan een applicatie op deze schaal.”

De ingebouwde kalender in de Outlook-app voor Android en iOS werd in de afgelopen maanden al gradueel verbeterd. Vorige maand werd met hulp van het Sunrise-team nog integratie met Facebook, Evernote en Wunderlist toegevoegd.

Sunrise biedt momenteel echter nog ondersteuning voor heel wat andere kalenderdiensten die nog niet geïntegreerd zijn. Het is afwachten in hoeverre die, samen met andere functionaliteit van de app, in de komende maanden nog zullen worden toegevoegd aan Outlook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business